Bombet 10 mil med tuneller
Den israelske hæren sa torsdag at de har ødelagt over 100 kilometer av et nettverk av tuneller i Gaza de siste ti dagene. Tunellene brukes av Hamas og andre terrorgrupper til å lansere rakettangrep mot Israel og på kort tid kan de forflytte seg etter et angrep for så å dukke opp et annet sted. På samme måte kan de også flytte ammunisjon, sprengstoff og andre våpen. Tunellene har vært under bygging siden krigen i Gaza i 2014 og ligger nær sykehus og andre sivile bygninger. Det meste av sementen som Israel ga til Gaza for bygging av hus, ble brukt til å bygge underjordiske tuneller, sa en talsmann for hæren til Algemeiner.
Feilkalkulerte respons
Den palestina-arabiske terrorgruppen Hamas er påført stor skade etter at de feilkalkulerte Israels respons på rakettangrepene som startet for halvannen uke siden. Over 4.000 raketter er skutt mot Israel, men Iron Dome har skutt ned majoriteten av rakettene som truet tettbefolkede områder. 12 israelere er drept of flere hundre skadet, mens 219 palestina-arabere er drept og mange skadet. Israel mener at 150 av de drepte i Gaza var terrorister, og flere titalls sivile ble drept av terroristenes egne raketter som slo ned i Gaza. Dr. Harel Chorev ved Tel Aviv University og en ekspert på palestina-arabiske affærer sier at han tror Hamas hadde regnet med et par dager med kamper og ikke den massive responsen som har ødelagt deler av tunellnettverket.
Demokrater splittet
USAs president Joe Bidens Demokratiske parti er dypt splittet over krigen mellom Israel og Hamas. Flere radikale demokrater som Rashida Tlaib har krevd at USA stanser våpensalg til det de kaller «apartheidstaten» Israel, mens 138 andre har skrevet under på et brev til president Biden hvor de ber ham ta affære for å sikre en våpenhvile. Det demokratiske partiet har tidligere stått sammen med republikanerne om å forsvare Israel, men de siste ti årene har partiet skiftet ståsted når det gjelder Israel.
Ingen våpenhvile ennå
Til tross for økt press på Israel fra Biden-administrasjonen i USA er der ingen tegn på en våpenhvile ennå. President Joe Biden har bedt Israel om forsøke å trappe ned konflikten, men statsminister Binyamin Netanyahu sa at Israel er fast bestemt på å fortsette kampanjen inntil de har nådd sitt mål om fred og sikkerhet for israelere. USA fortsetter å blokkere en felles uttalelse i FNs sikkerhetsråd rundt krigen, fordi de mener den er for ensidig mot Israel.