Ny riksrett i USA
Demokratene vil trolig iverksette en andre riksrett mot president Donald Trump. De hevder han utgjør en «overhengende trussel mot demokratiet» selv om han går av den 20. januar. Dersom de får saken opp, og han blir dømt, vil han aldri kunne stille til valg igjen. Men det er tvilsomt om det er to tredjedels flertall i Senatet for å finne ham skyldig. Demokratene mener presidenten var personlig ansvarlig for at en gruppe demonstranter stormet Kongressen forrige tirsdag.
Tausla opposisjonen
Amerikanske teknologiselskaper kuttet fredag og lørdag president Donald Trumps mulighet til å kommunisere via sosiale medier med omverdenen. Sosiale plattformer som Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest og YouTube for å nevne noen, blokkerte ham fra å bruke tjenestene. Også mange andre konservative ble fjernet fra plattformene i det mange nå kaller «fredagsmassakren».
Ingen vei tilbake
Den avtroppende amerikanske ambassadøren til Israel, David Friedman, sa i helgen at han ikke tror at USA vil gå tilbake på Trump-administrasjonens Israel policy når Joe Biden blir innsatt 20. januar. I et intervju med The New York Times sa han at han var gledelig overrasket over alt han var i stand til å gjennomføre som ambassadør under Trump-administrasjonen. Han viste til Jerusalem som Israels hovedstad og USA som flyttet ambassaden til byen, anerkjennelse av Golanhøydene og normaliseringen av forbindelsene med araberland.
Første messe på 54 år
Et flere år langt arbeide med å rydde opp Qasr Al-Yahud ved Jordanelven for landminer er nå avsluttet, og i helgen ble den første messen holdt ved Døperen Johannes-kapellet på 54 år. Området har vært stengt siden krigen i 1967. Det var trolig dette stedet hvor Johannes døpte Jesus. På grunn av COVID-19 fikk bare 50 mennesker overvære den katolske messen. Etter seksagerskrigen i 1967 og yom kippur-krigen i 1973 ble hele området minelagt med 6.500 landminer. Det tok over to år å rydde dem bort.