Tiltalt for spionasje
Tidligere energi og infrastrukturminister Gonen Segev under Yitzhak Rabins regjering på 1990-tallet er arrestert, siktet for å ha spionert til fordel for Iran. Segev, som spilte en avgjørende rolle i Oslo-II avtalen i 1995, skal selv ha kontaktet Iran i Afrika i 2012 og tilbudt dem informasjon. Som minister kjente han svært godt til detaljer rundt Israels energi og infrastruktur. Han ble pågrepet i Afrika i mai og sendt til Israel. Han er også tidligere dømt for forsøk på narkotikasmugling. Dersom han blir funnet skyldig i spionasje for Iran, kan han risikere dødsstraff.
Israel bak angrep
Et angrep som drepte minst 50 syrisk-vennlige soldater i den østlige delen av Syria i helgen, skal ha vært utført av Israel. Syria beskyldte den amerikansk-ledete koalisjonen for å stå bak, men en amerikansk representant sa til CNN at det var Israel som stod bak. Angrepet var rettet mot Al-Hari på grensen mot Irak.
Sjeldent møte i Amman
Statsminister Binyamin Netanyahu møtte mandag kong Abdullah II i Jordan. Møtet fant sted i forkant av to amerikanske Midt-Østen utsendinger som er ventet til regionen senere denne måneden for å presentere Trump-administrasjonens fredsplan. Statsministeren diskuterte regional fred og bilaterale forbindelser. Dette var det første møtet mellom de to på fire år.
Vurderer flytte ambassade
Colombias nyvalgte president Ivan Duque sa denne uken at han er åpen for å flytte landets ambassade til Jerusalem. Colombia vil i så fall bli det fjerde landet fra Latin-Amerika til å gjøre dette. Den konservative Duque vant valget med 54 prosent av stemmene, og under valgkampen luftet han samme tanke og la til at han ønsket å «opprettholde de best mulige forbindelsene med staten Israel».
Kritiserte FN-råd
Storbritannias utenriksminister Boris Johnson kom mandag med kritikk av FNs menneskerettighetsråd under åpningen av rådets møte. Utenriksminister Johnson sa at rådets fokus på Israel var «uforholdsmessig stort» og dette skadet søken etter fred. Han truet med at dersom rådet ikke endret holdning så vil Storbritannia neste år stemme mot alle resolusjoner som tas opp under artikkel 7, som er en permanent dagsorden hvor søkelyset rettes mot Israel, og Israel fordømmes.
Sør-Afrika frykter konsekvenser
Høytstående diplomater i Sør-Afrika er på kollisjonskurs med den regjerende African National Congress (ANC) og deres anti-Israel holdning. Diplomatene frykter at ANCs planer om å nedgradere landets ambassade i Israel vil føre til en sterk reaksjon fra Trump-administrasjonen i USA og at dette kan føre til økonomiske implikasjoner for landet. -Vi vet at Trump er uberegnelig, men når det gjelder Israel er han svært konsekvent. Hva blir konsekvensen av dette, sa en høytstående kilde til britiske Sunday Times.