Mer penger til forsvaret
Den amerikanske kongressen undertegnet i helgen en budsjettpakke på 1.3 milliarder dollar. Pakken inkluderer 705 millioner dollar som skal gå til videre utvikling av Israels rakettforsvarssystemer, og dette er det høyeste beløpet USA noen gang har bevilget til dette programmet. Det er Israels Rafael og amerikanske Raytheon som har utviklet systemene. Israel hadde opprinnelig bedt om 147 millioner dollar til systemene, og fikk 558 millioner ekstra.
Mange vil bli borgermester
Jerusalems borgermester Nir Barkat kunngjorde søndag at han ikke vil stille opp til val for en tredje termin, men vil i stedet stille opp til valg i Knesset som representant for Likud. Israelske medier sier at det er for tidlig å si noe om hvem som ligger best an til å bli ny borgermester, men tror at minst 10 vil stille opp som kandidat for stillingen som borgermester i Jerusalem.
Iron Dome aktivisert
Rakettforsvarssystemet Iron Dome ble ved en feiltakelse aktivisert søndag kveld etter at det ble registrert maskingevær ild i Gaza. Dette førte til at flere raketter ble skutt opp. Det israelske forsvaret sa at den falske alarmen ble utløst som følge av Hamas øvelse i Gaza. Israelske stridsvogner skjøt også mot to mål til Hamas i Gaza. Situasjonen på grensen til Gaza har vær spent de siste ukene, og lørdag infiltrerte fire palestina-arabiske terrorister grensen til Israel og forsøkte å ødelegge anleggsmaskiner som var i ferd med å bygge en barriere mot tunneler fra Gaza til Israel.
Fem nye anti-Israel resolusjoner
Det kontroversielle FNs menneskerettighetsråd vedtok lørdag fem nye anti-Israel resolusjoner. De ble lagt frem av Organisasjonen for Islamsk Samarbeid. Israel kom med har kritikk av rådet og beskyldte dem for å bli brukt av «blodtørste diktaturstater» for å dekke over sine egne overgrep. USA truet igjen med å trekke seg fra rådet. USA og Australia stemte mot alle fem resolusjonene, inkludert den ene som tok til orde for at Israel må gi opp Golanhøydene til Syria. USAs FN-ambassadør Nikki Haley poengterte at rådet bare har vedtatt tre resolusjoner mot Nord Korea, Iran og Syria.
Behandler syrere
De siste årene har over 200.000 mennesker fra Syria fått medisinsk behandling i Israel. De aller fleste bor i området langs grensen med Israel rundt Quneitra, og er avskjært fra Damaskus. Det israelske forsvaret kaller dem «lokalfolket» fordi de kommer til den israelske grensen å få all mulig behandling. Til å begynne med var det mennesker som var skadet i og av borgerkrigen, men etter at det syriske helsesystemet kollapset kommer alle til området for behandling av israelske leger og helsepersonell, skriver Globes.