Yom Kippur
Jødene i Israel innleder tirsdag kveld Yom Kippur høytiden. Yom Kippur – forsoningsdagen – er den aller helligste av de jødiske høytidsdagene. Politiet i Jerusalem har besluttet å begrense adgangen til Tempelplassen hvor palestina-araberne har hatt sporadiske opptøyer de siste ukene og samtidig angrepet politiet og jøder som har besøkt Vestmuren. Politiet sa mandag at de har indikasjoner på at arabiske ungdommer planlegger å stelle i stand bråk under Yom Kippur og derfor vil de ikke slippe inn muslimer under 40 år til Tempelplassen. Det vil også bli begrensninger i ferdselen til og fra de arabiske selvstyreområdene i Judea og Samaria under høytiden.
Åpner for vareimport fra Gaza
Fra og med første uken i oktober vil Israel for første gang siden 2007 åpne for at jern, møbler og tekstiler fra Gaza kan selges i Israel. Hensikten med å heve importforbudet som ble innført da terrorgruppen Hamas kuppet Gaza i 2007, er å gjøre den økonomiske situasjonen i Gaza bedre for lokalbefolkningen.
Importerer arbeidskraft fra Kina
Kabinettet godkjente søndag en plan for å bringe inn 20,000 gjestearbeidere fra Kina som skal ta del i store infrastruktur og boliganlegg i Israel. Regjeringen håper at dette vil føre til at disse prosjektene skyter fart og løser mange av boligproblemene som Israel har i dag.
Iran øker støtte til terrorgrupper
Iran har økt sin økonomiske støtte til terrorgruppene Hamas og Hizballah betraktelig etter at atomavtalen med Vesten ble inngått tidligere i sommer. Regimet i Teheran er overbevist om at USAs president Barack Hussein Obama vil signere avtalen senere i høst noe som innebærer at over 150 milliarder dollar som er frosset vil bli frigjort og overført til Iran de kommende årene. Dette vil føre til bedre og mer våpen for terrorgruppene, skriver israelske aviser.
Nye gatenavn i Jerusalem
Myndighetene i Jerusalem godkjente søndag 30 nye hebraiske gatenavn i den østlige delen av Jerusalem. Dette førte til protester fra palestina-arabere i bydelen. De lokale myndighetene viste til at de hebraiske navnene ble brukt der hvor det finnes betydelige jødiske historiske steder. De viste videre til at over 800 gater i den østlige delen av Jerusalem har arabiske navn.
Flertall mot tostasløsning
En meningsmåling utført blant palestina-arabere viser at et flertall er imot en tostatsløsning med Israel. Mens 51 prosent er imot og 48 prosent for denne løsningen, mener 66 prosent at de ikke bør forhandle mer med Israel med mindre de stanser all nybygging. 88 prosent ønsker å saksøke Israel i Den internasjonale domstolen i Haag for nybyggingen.