Tror ikke Israel spionerte
Det amerikanske utenriksdepartementet sa denne uken at de ikke tror noen – Israel – klarte å spionere på atomforhandlingene ved tre ulike hoteller i Europa. Det russiske selskapet Kaspersky, som lager anti-virus programmer hevdet nylig at de avdekket et datavirus ved tre hoteller hvor samtalene ble holdt, og andre kilder antydet at Israel stod bak. Israel benektet at de hadde spionert og det amerikansk utenriksdepartementets talsmann Jeff Rathke sa at de hadde tatt ulike skritt under forhandlingene for å forhindre slik spionasje.
Atomavtale er ønsketenkning
En tidligere etterretningssjef for Obama-administrasjonen sa i en høring i kongressen i Washington at atomavtalen mellom Vesten og Iran som er under oppseiling, var basert på «ønsketenkning». Generalløytnant Michael Flynn sa at avtalen har store hull, og at det ikke er noen tvil om at Irans intensjoner er å produsere atomvåpen. Han la til at den iranske retorikken om å ødelegge Israel er virkelig og bør tas alvorlig. Flynn sa videre at atomavtalen ikke er en permanent løsning men snarere en midlertidig pause.
Rakett skutt mot Ashkelon
En rakett ble skutt fra Gaza mot den sørlige delen av Israel sent torsdag kveld. Sirener kunne høres i Ashkelon-regionen som ligger nord av Gaza, og innbyggere gikk i bomberom. Raketten landet trolig i Gaza. Dette var det fjerde rakettangrepet de siste ukene etter lang tids stillhet.
Spania vedtok statsborgerskap for jøder
Etterkommere av jødene som ble utvist fra Spania under inkvisisjonen for 500 år siden har nå krav på spansk statsborgerskap. Parlamentet vedtok denne uken å gi statsborgerskap til jødene som kan vise at deres forfedre hadde tilknytning til Spania. Loven trår i kraft i oktober i år.
Legger flotiljeetterforskning på is
En domstol i Madrid, Spania har besluttet å legge etterforskningen av Israels bording av Maavi Marmara i mai 2010 på is. De etterforsket saken i fem år men fant ikke nok holdepunkter til å tiltale Israel i denne omgang. Men de understreket at etterforskningen kan åpnes igjen senere. Ni aktivister ble drept under bordingen og flere spanjoler var med på Mavi Marmari, og det var av den grunn av den spanske domstolen kunne åpne en etterforskning.