Israels militære aksjon Operation Protective Edge mot terrorgruppen Hamas i Gaza ble lansert 7. juli 2014, nesten to år etter den forrige aksjonen mot Hamas. Da som nå var det Hamas som skjøt uendelig mange raketter mot israelske byer og tettsteder med det til hensikt å drepe flest mulig jøder. For selv om få israelere er drept av de tusenvis av rakettene som er skutt mot Israel det siste tiåret, så er hensikten nettopp den å drepte flest mulig jøder med rakettene, noe som ikke bør glemmes i nyhetsbildet.
Ingen annen nasjon, selv ikke Norge, ville sitte stilltiende med hendene i fanget å se på at rakettene regner ned. Det kreves handling. Og forhåpentligvis er begeret så pass fullt for Israel at de denne gang går inn og rydder opp i Gaza en gang for alle.
Etter tre dager med kamper mellom Israel og Hamas er det mye som tyder på at regjeringen i Jerusalem ikke lenger vil godta et «status quo» slik de gjorde i november 2012. Begeret er forhåpentligvis fullt. Samtlige hus til Hamas «militære» ledere er jevnet med jorden, noen med og noen uten lederne og deres familier i huset. Når Hamas nå snakker om våpenhvile så er det fordi de feilkalkulerte Israels respons denne gangen og ønsker å redd sitt eget skinn.
I tiden som kommer vil vi nok høre om Israels «uproporsjonale» krig mot terroristene og tåredryppende historier om palestina-arabernes lidelser. Det vi neppe får seg mye av er hvordan Hamas og terroristene skjuler seg på sykehus og skoler for å påføre størst mulig skade og blodbad på sivile dersom Israel angriper dem. Den amerikanske avisen The New York Times internasjonale utgave hadde et skrekkens eksempel på hvordan dekningen av krigen er vridd i palestina-arabernes favør. På førstesiden 9. juli hadde de følgende overskrift: «Israel presser igjennom luftangrep og Hamas kjemper mot». Situasjonen er som kjent den motsatte. Det var og har alltid vært palestina-araberne og Hamas som har ført an krigen mot jødene, og det skulle derfor bare mangle om Israel ikke skulle kunne slå tilbake. Mellom 12. juni og første uken i juli skjøt Hamas 386 raketter mot Israel.
Av Knut-Einar Norberg i USA