Iran-forhandlinger fortsetter
Den amerikanske utenriksministeren John F. Kerry vurderer å ta del i atomforhandlingene med Iran som pågår i Genève. USA mener det fremdeles er mulig å oppnå en avtale, og Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif sa at partene er enige om 90 prosent av avtalen. Uenigheten som gjenstår handler om anrikelse av uran og tungtvannsproduksjon i Arak.
Atomkappløp i Midt-Østen
Utenriksminister Avigdor Lieberman advarte denne uken om at dersom det internasjonale samfunnet tillater at Iran kan anrike uran, så vil det føre til et atomkappløp i Midt-Østen på en skala som verden ikke har sett maken til før. I likhet med statsminister Binyamin Netanyahu understreket han at Israel vet å håndtere den iranske trusselen og at de vil aksjonere alene dersom de må.
USA sen med fordømmelse
Israelske ledere er skuffet over at så mange vestlige land har unnlatt å fordømme Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei, som denne uken refererte til israelske ledere som umenneskelig. Khamenei sa at «sionistrepresentantene ikke kan bli beskrevet som mennesker, de er som dyr. Det israelske regimet er dømt til undergang og utslettelse». Da Israel gav uttrykk for sjokk over at det internasjonale samfunnet fortsatte forhandlingene med Iran i Genève uten å fordømme dette, reagerte USA omsider, og landets FN-ambassadør, Samantha Power fordømte Khameneis uttalelser.
50 år siden John F. Kennedy drept
Fredag 22. november er det 50 år siden den amerikanske presidenten John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas, Texas. Drapsmannen var kommunisten Lee Harvey Oswald. To dager senere ble Oswald skutt og drept av Jack Ruby, som var jøde. Warren-kommisjonen som etterforsket drapet på Kennedy konkluderte med at Rubys jødiske tro og hans kamp mot antisemittisme motiverte hans handlinger. Ruby ble senere dømt til døden men anket og det skulle bli ny rettsak. Han døde av lungepropp i januar 1967 før saken kom opp for retten igjen.