IDF i høy beredskap mot Syria
Det israelske forsvaret (IDF) er nå i høy beredskap langs grensen mot Syria etter at opprørsstyrker i Syria tok seg inn i den demilitariserte sonen som skiller Syria fra Israel. Både Syria og Israel har respektert denne buffersonen siden slutten på Yom Kippur-krigen i 1973. Men denne respekten ser nå ut til å være over og IDF har skjerpet beredskapen. I forrige uke tok opprørsstyrker seg inn og kidnappet 21 FN-styrker som senere ble løslatt.
Haster med sikkerhetsgjerde
Mens situasjonen på grensen til Syria ser ut til å skjerpe seg og FN er langt mer forsiktig med ås ende sine lett bevæpnede styrker til området, arbeides det på spreng for å få ferdig Israels sikkerhetsgjerde mot Syria. Militære ingeniører og private anleggsfirma arbeider med å få gjerdet ferdig, og israelske spesialstyrker sørger for at de kan arbeide trygt i området. Det nye gjerdet har spesielle sensorer som gjør at de lettere kan oppdage mennesker som forsøker å ta seg over til Israel.
Økt sympati for Hitler i Østerrike
En meningsmåling utført for avisen Der Standard i Østerrike viser at hele 42 prosent av innbyggerne i landet mener at tilstanden ikke var så ille under styret til Adolf Hitler før og under Den andre verdenskrig. Hele 61 prosent av østerrikerne – de fleste eldre – støtter ideen om en sterk leder som ikke behøver å bekymre seg over parlamentariske valg. Dette er en økning på 300 prosent fra 2008. Undersøkelsen ble foretatt i forbindelse med at det er 75 år siden Hitler-Tyskland annekterte Østerrike.
Brannbombe på Tempelplassen
Flere jødiske grupper har krevd at statsminister Binyamin Netanyahu øyeblikkelig etablerer en kommisjon som skal granske fredagens bråk på Tempelplassen og politiets håndtering av situasjonen. Palestina-arabere kastet brannbomber mot politiet, og mye tyder på at politiet visste om planene om bråk, men gjorde ingenting for å begrense adgangen til plassen. Fredagens uro minnet mye om begynnelsen på Intifadaen i 2000.