Amerikanerne markerer i dag at det er 11 år siden det store terrorangrepet mot USA. I løpet av morgentimene den rolige høstdagen i 2001 kapret 19 islamske terrorister fire passasjerfly. To av dem ble styrtet inn i World Trade Center i New York, ett i Pentagon i Washington mens det fjerde som trolig også var ment for Washington DC, styrtet i en åker i delstaten Pennsylvania da en gruppe passasjerer skjønte hva som ventet dem, og forsøkte å ta kontroll over flyet.
Terrorangrepet førte til to langvarige kriger, en i Irak og en i Afghanistan. Mens krigen i Irak tilsynelatende er over for USAs vedkommende, fortsetter den i Afghanistan, og i det skjulte ellers i verden. For det er ingen tvil om at islamske terrorister ønsker å drepe flere amerikanere og terrorisere USA og andre vestlige land.
Utallige liv er gitt i denne krigen. USA under George W. Bush ble et trygt sted å være. Terroristene klarte aldri å slå til igjen på samme målestokk, selv om det ikke skortet på forsøkene. Nå holder etterretningstjenesten øye med soloterrorister som er individer som lanserer en terroraksjon på egen hånd, bare inspirert av Islam og imamer fra radikale moskeer. Israel har hatt dette som en del av hverdagen siden staten ble til på en dag i 1948.
Ett av de kan hende største feilgrepene som ble gjort av president Bush, var å erklære Islam en fredens religion i tiden like etter terrorangrepet. Det er vanskelig å gå til krig mot utøvere en av religion som myndighetene samtidig har erklært fredelig. Det finnes mange bøker som dokumenterer at Islam ikke er en fredens religion. Men Bush begikk dette feilgrepet i et forsøk på å vinne støtte verden rundt for sin krig. Ikke nok med det. Like ille var det at denne krigen ble gitt navnet ”krigen mot terror”, noe som i seg selv er nesten intetsigende. Terror kan utføres av hvem som helst, og presidenten hadde gjort seg selv en tjeneste ved å definere hvem som utførte terroren.
Det ble ikke bedre under president Barack Hussein Obama. Hans administrasjon og partifeller i kongressen, stemplet terroraksjonen ved Ft. Hood i Texas i 2009, som et tilfelle av ”arbeidsplassvold” og ikke terror. Det hjalp lite at muslimen Nidal Hassan som nå avventer rettssak, gjorde dette i ”Allahs” navn og terroraksjonen bar tydelig preg av å være utført i tråd med radikal islamsk lære og ikke av en gal mann i militær uniform. I alt 13 soldater ble drept og 29 skadet. Det finnes flere andre episoder hvor muslimske amerikanere i uniform har vendt våpenet mot sine medsoldater.
Amerikanerne minnes de drepte og de falne som følge av terrorangrepet. Dagen har fått navnet ”patriotdagen” og kanskje ikke uten grunn ettersom terrorangrepet var et angrep mot amerikansk frihet. Mens de minnes disse livene, er det også verdt å minnes hvem som utførte de barbariske angrepene og hva som inspirerte dem.
Av Knut-Einar Norberg, i USA