Israel ut av FNs menneskerettighetsråd?
Utenriksminister Avigdor Lieberman sa fredag at han vurderer å kalle tilbake landets ambassadør til FNs menneskerettighetsråd og trekke Israel ut av organisasjonen. Bemerkningen kom etter at rådet med sine 47 medlemmer stemte for en ny granskning av Israel under tittelen ”effekten av bosetningene for palestina-arabernes menneskerettigheter.” Lieberman la til at Israel kan komme til å kutte samarbeid med organisasjonen i denne saken, og at de vurderer å be USA om å trekke seg også. Etterforskningen ble vedtatt med 36 mot 1 stemme, mens 10 avstod fra å stemme. FNs menneskerettighetsråd er kjent for sine anti-Israel holdninger, og som fast møtesak på hvert møte, diskuterer de Israels ”overgrep” mot palestina-araberne.
Vedtok fem resolusjoner mot Israel
FNs menneskerettighetsråd vedtok fem resolusjoner som fordømte Israel på sitt møte torsdag. Av de 91 resolusjonene og beslutningene rådet har fattet, har 39 handlet om Israel, tre om Syria og en om Iran. Statsminister Binyamin Netanyahu sa at enhver som var i tvil om rådets ensidighet, bare behøvde å lytte til Syrias representant som snakket om menneskerettigheter, for å forstå hvor langt rådet er i fra virkeligheten. FNs menneskerettighetsråd ble opprettet i 2006 som en etterfølger til FNs høykommissær for menneskerettigheter ble nedlagt, fordi land kjent for sine brudd på menneskerettighetene fikk være medlemmer av rådet.
Muslimsk drapsmann i Frankrike død
Den 24 år gamle muslimske Mohamed Merah som var mistenkt for å stå bak massakren ved en jødisk skole i Toulose, Frankrike denne uken, er nå død. Politiet stormet leiligheten han hadde forskanset seg halvannet døgn etter at de først forsøkte pågripe ham, og i skytingen som oppstod ble han drept. USA hadde allerede svartelistet Merah på grunn av hans bakgrunn, og han var nektet adgang på fly til USA.
England forbyr annonse for Israel
Det britiske rådet for annonsestandard har nedlagt forbud mot en annonse for en bok om den nordlige delen av Israel som inkluderer et kart som viser at Golanhøydene er en del av Israel. Annonsen har også et kart som viser Judea og Samaria. Rådet sier de har mottatt 350 klager, inkluder fra palestina-arabere. Rådet sier at annonsen ikke kan antyde at land som ble tatt av Israel etter Seksdagerkrigen i 1967 ikke er internasjonalt anerkjent som en del av Israel. Rådet kom med samme konklusjon i 2012 over en annonse om Jerusalem og de ”hellige stedene” i byen som angivelig var en del av Israel.