Obamas håndsutreking til Syria avvist
Obama-administrasjonens håndsutrekning til regimer som Iran og Syria har ikke ført frem, snarere tvert i mot. Mens Iran fortsetter sitt arbeid for å bli en atommakt, har Syrias diktator denne uken gjort det klart at de ikke er interssert i å nærme seg USA, til tross for gjentatte forsøk fra USA på å opprette gode forbindelser. Diktator Bashar Assad beskyldte denne uken USA for å spre kaos hvor enn de går, som i Somalia, Libanon i 1983, Irak og Afghanistan. Det amerikanske utenriksdepartementet svarte at Syria destabiliserer Libanon ved å forsyne terrorgrupper med våpen og å utstede arrestordre på libanesiske representanter.
Mener Israel driver med terror
FNs Midt-Østen utsending Robert Serry satte i går likhetstegn mellom settler vandalisme mot oliventrær og terrorisme. Serry kom med uttalelsen under et besøk hos PLO-myndigheten. Israelske myndigheter sa at uttalelsene hans var absurd og forkastelige.
USA er OK med Bushehr
Den amerikanske utenriksministeren Hillary Rodham Clinton sa i går at USA ikke ser på den iranske atomreaktoren i Bushehr som noen trussel. Bemerkningen falt samtidig med at Iran samme dag begynte arbeidet med å sette inn urandrivstoffet i reaktoren.
Smørmangel i Israel
En akutt mangel på smør har gjort seg gjeldende over hele Israel de siste dagene. Flere supermarkedkjeder er helt fri for smør, og forsøker å selge margarin, som er regnet for en usunn erstatning. Årsaken til smørmangelen er økt etterspørsel etter meieriprodukter og økte priser på smør. Israelske meieriprodukter er beskyttet, og det importeres bare 550 tonn i året mens det produseres 9,000 tonn i Israel. Landbruksdepartementet har bedt myndighetene om å importere ytterligere 400 tonn smør fra Danmark og Nederland for å løse krisen.