Iran vil ikke gi opp uran
Samtalene mellom Iran og FNs internasjonale atomenergibyrå og de vestlige landene om Irans atomplaner fikk en heller dårlig åpning mandag. Iran signaliserte at de ikke er villig til å gi opp retten til å anrike uran på egenhånd med mindre det foreligger en avtale med USA, Russland og Frankrike for å nevne noen, som gir dem den typen anriket uran de ønsker fra dem. De avviste ideen om å sende eget uran til Frankrike og Russland for anriking til bruk i reaktorer med sivile formål. Mandagens forhandlinger fokuserte for det meste på tekniske aspekter av møtene mens dypere forhandlinger tar til tirsdag. FN og flere vestlige land frykter at Iran ønsker å anrike uran til våpenbruk, og forhandlingene denne uken er en siste utvei før eventuelle sanksjoner mot Iran.
Feil å fokusere på Iran
Jordans kong Abdullah II kritiserte USA for å fokusere for mye på Iran og landets atomambisjoner i stedet for å sette flere ressurser inn på å løse konflikten mellom Israel og palestina-araberne som han mener er en langt større trussel for freden i regionen enn Iran. Han la til at de hadde forventet mer av USAs president Barack Hussein Obama.
IDF beskyttet sivile under krigen
Den pensjonerte britiske kommandøren Richard Kemp sa under en høring i FNs menneskerettighetsråd om Goldstone-rapporten sist fredag, at det israelske forsvaret (IDF) satte inn store ressurser på å beskytte sivile under den militære operasjonen mot Hamas og andre terrorgrupper i Gaza sist vinter. –IDF gjorde mer for å beskytte sivile i en kampsone enn noen annen hær i krig har gjort, sa han og la til at Hamas i likhet med Hizballah, er eksperter på å forføre media. Rådet stemte for å adoptere rapporten som konkluderte med at Israel begikk krigsforbrytelser mot sivilbefolkningen under Operation Cast Lead.
Rekordmange til Vestmuren
Minst 1,5 millioner mennesker besøkte Vestmuren i løpet av den jødiske måneden Tishrei, ifølge tall fra politiet og Western Wall Heritage Foundation. Vestmuren er den siste gjenstående delen av Det andre templet i Jerusalem og jødene har søkt til stedet for bønn helt siden år 70 da romerne ødela byen. Området ble ytterligere ødelagt mellom 1948 og 1967 da Jordan okkuperte denne delen av Jerusalem, men det ble ryddet opp og igangsatt andre tiltak for å bevare området da Israel gjenforenet byen i 1967.