USA girer opp for sanksjoner overfor Iran
Obama-administrasjonen i USA legger nå til rette for sanksjoner mot Iran etter at det er blitt innlysende for dem at president Barack Hussein Obamas utstrakte hånd om forhandlinger til Iran, ikke har ført frem, og at landet trolig arbeider aktivt for å sikre seg atomvåpen. Det hvite hus Midt-Østen rådgiver Dennis Ross sier at administrasjonens fokusering på diplomatiske forhandlinger med Iran har endret seg etter valget i Iran i sommer, og at Det hvite hus nå er langt mer skeptiske til at forhandlinger vil føre frem. USA har gitt Iran til 24. september å finne frem til en diplomatisk løsning på atomambisjonene.
Syria kan ha flere atominstallasjoner
Det syriske atomanlegget i Deir Azour som Israel bombet under en hemmelig operasjon i september 2007, er trolig ikke det eneste atomanlegget i landet. Den tidligere amerikanske utsendingen til Det internasjonale atomenergibyrået Gregory Schulte sa i går at ”der var andre aktiviteter som ga IAEA grunn til bekymring, og steder hvor Syria nektet dem adgang fordi det var militært område.”
Frankrike ber Russland droppe rakettsalg
Frankrike oppfordret denne uken Russland til å ikke gjennomføre salget av et avansert rakettforsvar til Iran. Den franske oppfordringen er lik den Israel har kommet med tidligere, og markerer andre gangen i løpet av de siste to ukene at Frankrike har støttet Israel når det gjelder Iran. Iran ønsker et slikt system fordi det vil gjøre det vanskeligere for andre land å ødelegge deres atominstallasjoner.
Israelere ser positivt på Tyskland
70 år etter at Den andre verdenskrig brøt ut og Nazi-Tyskland utryddet seks millioner jøder, hovedsakelig i Europa, har israelere flest et positivt syn på dagens Tyskland. Ifølge en undersøkelse av Hebrew University i Jerusalem er 61 prosent fornøyd med hvordan Tyskland har håndtert Holcocaust-minnet i ettertid, mens 80 prosent mener forbindelsene mellom Israel og Tyskland er normalt, og 81 prosent mener dagens Tyskland er ett ”annet” land sammenlignet med det for 70 år siden. 55 prosent mener at antisemittismen i Tyskland ikke er verre enn i andre Europeiske nasjoner.