Lieberman ber verden droppe «slagord»
Utenriksminister Avigdor Lieberman sier i et intervju med Jerusalem Post at det internasjonale samfunnet bør slutte å snakke om Israel og Midt-Østen i form av slagord som om de skulle drive valgkamp. Slagord som «okkupasjon,» «bosetninger» og «settlere, » foruten land for fred og tostatsløsning forenkler realiteten og overser de grunnleggende årsakene til konflikten. Han sier at det viktigste i tiden fremover er å stanse Irans atomplaner, garantere Israels sikkerhet og forbedre økonomien og levevilkårene til palestina-araberne. Han la til at forhandlingene med palestina-araberne er fastlåst, til tross for at en serie med israelske regjeringer har inngått det ene kompromisset etter det andre for å oppnå en fredsavtale.
Netanyahu: Europa skal ikke diktere Israels politikk
Statsminister Binyamin Netanyahu avviste europeiske trusler om å fryse de diplomatiske forbindelsene med Israel dersom ikke fredsprosessen går videre i den retning EU ønsker. På en pressekonferanse sa Netanyahu at EU ikke må sette betingelser for Israel, og at fred er like mye i Israels interesse som i Europas.
Araberland betinger kamp mot Iran
Den amerikanske utenriksministeren Hillary Rodham Clinton sa i en høring i kongressen at Israel vil miste støtten fra araberlandene når det gjelder Iran dersom de avviser videre fredsforhandlinger med palestina-araberne. Rodham Clinton sa at araberlandene har betinget støtte til Israel når det gjelder trusselen fra Iran, med fremgang i fredsprosessen. Mange araberland er imidlertid svært urolig over Irans regionale ambisjoner og potensial uavhengig av Israel.
Tyskland handler videre med Iran
Tre dager etter at Tyskland besluttet å boikotte FNs antirasisme konferanse Durban II, har tyske selskaper sendt representanter til den 14 Internasjonale messen for olje og gass i Teheran. Det er også mistanke om at tyske myndigheter bidrar med midler til messen. Israelske aviser skriver at tyske selskaper forsøker å holde sine forbindelser med Iran unna offentligheten for å beskytte sitt rykte. Tyskland er en av Irans viktigste handelspartnere. Flere andre europeiske og noen få amerikanske selskaper deltar ifølge meldinger også på messen.