Som de fleste vet er Karmel-Instituttet en bevegelse som er godkjent for ordningen med at givere av pengegaver kan få fratrukket inntil kroner 12.000.- på skatten sin. Det fører til at de på skatteoppgjøret får tilbake kroner 3.360.- dersom de har gitt kroner 12.000.-
Vi har vært med på denne ordningen like fra den ble innført. Karmel er opptatt av å blant annet å hjelpe nybyggerne i Samaria med brakker og hus ettersom dette er kjernelandet av Eretz Israel og steder hvor patriarkene levde. Hele verden går snart mot dette og mener det er et hinder for fred. Vi tror at nettopp å bidra her er en viktig oppgave for oss kristne. På en slik måte viser vi solidaritet med jødene, og vi viser også at vi tror på en hel bibel.
I den senere tid har spesielt partiet SV gått hardt ut mot Karmel. Til og med finansminister Kristin Halvorsen har signalisert at det er feil å gi Karmel en slik ordning fordi vi driver med virksomhet som er «mot folkeretten». Noen i SV har til og med antydet at Karmel ved å tro på Bibelen og støtte jødene i Samaria driver med «kriminell virksomhet».
Nå vet vi at det er utallige organisasjoner i Norge som har denne ordningen. Flere av disse driver med en virksomhet som er anti-israelsk, anti-jødisk og anti-semittisk. Det er aldri snakk om å frata slike skattefordeler.
For Karmels del er denne ordningen grei å ha, men den utgjør sannsynligvis ingen pådriver i forhold til våre givere. Vårt inntrykk er at de som støtter Israel og Karmel, gir pengene uavhengig av skattefradraget. Dette har vi fått en solid bekreftelse på etter utspillet til SV. På en uke fikk vi inn gaver som tilsvarer 50 prosent av samtlige gaver som ble gitt til Karmel i 2008. Og 99 prosent av disse gavene denne uken er fra folk som ikke ønsker skattefradrag!
Dette er for oss et nytt tegn på hvordan Israels Gud gjør dem til intet som motarbeider Ham og Hans folk: «Den som velsigner Israel skal bli velsignet!»
For ordens skyld nevner vi at ordningen med skattefritak fortsatt gjelder, og det ser ikke ut til at det er flertall på Stortinget for å kutte denne ordningen spesifikt til Karmel.
Av John Skåland, Karmel Instituttet