Vil granske USA-spionering
Statsminister Binyamin Netanyahu understreket at spionering på venner er totalt uakseptabelt. Han beordret samtidig en offentlig granskning av meldingene om at USA har spionert på israelske ledere over flere år. Det var i helgen at det ble kjent at USA og England blant annet har lest eposten til tidligere statsminister Ehud Olmert og tidligere forsvarsminister Ehud Barak, foruten Netanyahu selv. Det var avisene New York Times, The Guardian og Der Spiegel som fredag skrev at de israelske lederne var blant 1000 spionasjemål i over 60 land. Netanyahu har imidlertid ingen datamaskin på sitt kontor og er et vanskelig mål for etterretningstjenester.
Kampanje mot Israel i januar
Israelske medier spekulerer i at USA vil forsøke å presse igjennom en fredsavtale med Israel i januar. Den amerikanske utenriksministeren John F. Kerry og hans medarbeidere har bestilt 50 hotellrom i Jerusalem neste måned, hvor de angivelig planlegger å lansere en kampanje hvor de vil presse statsminister Binyamin Netanyahu til å akseptere en amerikansk plan for fred, skriver Yedioth Aharonot. Avtalen innebærer at Israel får en sikkerhetssone i Jordandalen i 10 år fremover, men vil etter dette trekke seg ut og overlate området til Israel. Det gjør at Israel blir veldig smalt på midten og militære eksperter, inkludert amerikanske, har tidligere sagt at dette påfører Israel en sikkerhetsrisiko i tilfelle konflikt.
Politimann stukket ned
En israelsk politimann ble stukket ned bakfra mens han patruljerte utenfor bosetningen Adam. Politiet tror det var en arabisk terrorist som stod bak knivstikkingen, men han kom seg unna til tross for at politiet skjøt mot ham. Politimannen hadde en 15 centimeter lang kniv som satt fast i ryggen da han ble tatt til sykehus i Jerusalem.
Trekker seg etter boikott
Etter at den akademiske organisasjonen American Studies Association (ASA) i USA tidligere denne måneden kunngjorde en boikott av akademiske institusjoner i Israel, har universitetene Brandeis og Penn State Harrisburg trukket seg fra ASA. De vil ikke være med på boikotten, fordi de mener den er ensidig og bryter med to grunnleggende prinsipper i amerikansk kultur, som er ytringsfrihet og frihet til å omgås med hvem man vil. De to amerikanske universitetene er prestisjetunge institusjoner.